CategoriesBlog

Koffie bewaren

koffie bewaren

Koffie bewaren kan je op meerdere manieren doen. Het goed bewaren van koffie is essentieel in het behoudt van de smaak. Vanuit Brilliant Blends adviseren we om koffie binnen 6 maanden te consumeren. De kofie zal niet bederven, maar de smaak van de koffie zal langzaam afnemen. Belangrijk is ook hoe je de koffie bewaard, het advies is om op het volgende te letten:

  • Sluit de koffie af in een luchtdichte zak
  • Bewaar de koffie op een donkere en droge plek

Op deze manier zorg je ervoor dat de smaak van de koffie goed blijft. Het alternatief is koffiebonen invriezen, hiermee kan je de houdbaarheid van de koffie met maanden of jaren verlangen. Ons advies is om dit alleen te doen als je voor langere tijd geen koffie gaat drinken. Bijvoorbeeld bij een lange vakantie.


Hoe lang koffie bewaren
Hoe lang koffie bewaren? Deze vraag krijgen we vaak van onze klanten. De houdbaarheid van koffie kan oplopen tot jaren. Dat koffie niet bederft betekent niet dat de smaak hetzelfde blijft. De smaak van onze koffiebonen, filterkoffie en espressomaling is het best tot 1 maand na branding. Daarna neem de smaak af, het advies is om je Brilliant Blend koffie altijd binnen 1 maand na aankoop volledig te gebruiken. Zo ben je verzekerd van de lekkerste koffie. Drink je niet zoveel koffie? Koop dan koffie in een kleinere hoeveelheid. Onze koffiebonen, filterkoffie en espressomaling zijn verkrijbaar in 250, 500 en 1000 gram, zodat er altijd een geschikt aanbod is, ongeacht het consumptiegedrag. Hoe lang koffie goed blijft is ook afhankelijk van hoe je het bewaard. Koffiebonen invriezen zal ervoor zorgen dat de houdbaarheid en smaak maanden langer goed blijft.