CategoriesBlog

Koffiebonen bewaren

koffiebonen-bewaren

Koffiebonen bewaren kan je op meerdere manieren doen. Het goed bewaren van koffiebonen zorgt ervoor dat de smaak van de koffie niet achteruitgaat. Vanuit Brilliant Blends adviseren we om koffiebonen binnen 6 maanden te consumeren. Bederven zal de koffie niet, maar de smaak neemt sterk af na 6 maanden. Koffie bewaren kan op meerdere manieren, belangrijk is hoe je koffiebonen bewaard, het advies is om op het volgende te letten:

  • Sluit de koffiebonen af in een luchtdichte zak
  • Bewaar de koffiebonen op een donkere en droge plek

Op deze manier zorg je ervoor dat de smaak van de koffiebonen goed blijft. Koffiebonen invriezen is ook een optie, hiermee kan je de houdbaarheid van de koffie extra verlengen. Doe dit alleen op het moment dat je een aantal weken of maanden geen koffie gaat drinken. Bijvoorbeeld bij een zwangerschap of lange vakantie. 


Houdbaarheid koffiebonen

De houdbaarheid van koffiebonen kan oplopen tot jaren. Koffiebonen zullen zelden snel bederven. Houdbaarheid van koffiebonen is echter wat anders dan de smaak van de koffiebonen. De smaak van koffiebonen is de eerste maand na branding het best, daarna zal het geleidelijk minder worden. Staar je dus niet blind op de houdbaarheid van koffiebonen, probeer koffiebonen binnen 1 maand na aankoop volledig te gebruiken. Zo ben je verzekerd van de best mogelijke smaak. Drink je niet zoveel koffie? Koop dan koffie in een kleinere hoeveelheid. Onze koffiebonen zijn verkrijbaar in 250, 500 en 1000 gram, zodat er altijd een geschikt aanbod is, ongeacht het consumptiegedrag.

Hoe lang blijven koffiebonen goed

Hoe lang blijven koffiebonen goed? Deze vraag krijgen we vaak gesteld van onze klanten. Het antwoord is heel lang, soms wel jaren. Maar de smaak zal optimaal zijn binnen de eerste maand na de aankoop. Ons advies is om koffiebonen maximaal 6 maanden na aankoop te consumeren. Hoe lang koffiebonen goed blijven is ook afhankelijk van hoe je het bewaard. Koffiebonen invriezen zal ervoor zorgen dat de houdbaarheid en smaak maanden langer goed blijft.