CategoriesBlog

Koffiebonen invriezen

Koffiebonen invriezen

Van onze klanten krijgen we vaak vragen over koffiebonen invriezen. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij koffiebonen invriezen en of dit een meerwaarde heeft dan het normaal bewaren. Koffiebonen invriezen zorgt ervoor dat de versheid maar ook de houdbaarheid van koffiebonen met weken tot maanden verlengd kan worden. De volgende dingen zijn van belang bij het invriezen van koffiebonen:

  • Hoe verser de koffiebonen hoe meer nut het heeft om koffie te bewaren in de diepvries.
  • Koffie invriezen moet je niet doen in de oorspronkelijke verpakking, deze is niet geschikt. Kies voor luchtdichte zakken die je goed kan sluiten.
  • Laat de bonen op kamertemperatuur komen voordat je ze weer gaat gebruiken. Daarnaast nooit de koffiebonen weer invriezen na ontdooing. 

Koffie bewaren in de diepvries kan er voor zorgen dat het vers en houdbaar blijft. Koffiebonen invriezen zal op de lange termijn er nooit voor zorgen dat je koffie beter gaat smaken. Vanuit Brilliant Blends adviseren we om de hoeveelheid koffiebonen die je besteld af te stemmen op je gebruik. Zo is het niet meer nodig om je koffiebonen te bewaren in de diepvries. Wist je bijvoorbeeld dat je bij Brilliant Blends een koffie abbonement kan nemen? Hierbij kan je de leverdatum aanpassen zodat jij altijd koffie krijgt wanneer je voorraad leeg is. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer koffie hoeft in te vriezen!